Ужас в Маями! Поне 4 души загинаха под рухнал надлез

Ужас в Маями! Поне 4 души загинаха под рухнал надлез  | StandartNews.com

Пешеходен надлез над улица в района на Международния университет във Флорида рухна, което доведе до поне 4 жертви и 10 ранени, двама от които в критично състояние, съобщи "Ей Би Си". Снимки от въздуха показват как околните се притичват на помощ и търсят затрупани в руините. Пожарникарите съобщиха, че 8 коли са били затиснати от 950-тонното съоръжение на натоварения булевард "Тамаями".

Очевидка на трагедията сподели пред "Ей Би Си", че виковете, които се чували от затиснатите автомобили, били "ужасяващи". "Докато се огледам, наоколо всичко бе в прах", каза Тиона Пейдж. "Разбрах, че надлезът е рухнал".

Според документацията пешеходният мост, който бил монтиран в събота сутринта, би трябвало да може да издържи ураган със сила от пета степен, и да изкара над 100 години, съобщи Си Ен Ен. В събота сутринта готовата конструкция, тежаща 950 тона, бе докарана по магистралата и монтирана.

Изграждането на пешеходния надлез, който трябвало да бъде завършен и официално открит през 2019 г., струва 14,2 милиона долара, а финансирането било осигурено с грант от 19 милиона долара, отпуснати от Транспортния департамент. Лейтенант Алехандро Камачо от Патрулната служба на Флорида каза пред "Си Би Ес", че надлезът е бил строителен обект и затова не е бил открит за пешеходци.

Според полицаи, пристигнали на мястото, има поне 6 жертви, а други 8 ранени са транспортирани в близките болници. От полицията наредиха новинарските хеликоптери да се оттеглят от района, тъй като шумът от витлата им не позволявал на спасителите да чуват стоновете на затиснатите хора.

Шефът на пожарната служба в окръг Маями-Дейд Пол Естопян заяви в пресконференция, че някои от работниците са били на съоръжението, когато то рухнало, без да уточнява, дали някои от тях са сред загиналите.

"Си Би Ес" разкри, че две от фирмите, участващи в строежа, са били съдени за небрежност. В един от случаите 90-тонен блок от сглобяван от компанията FIGG мост, се откъртило и ранил четирима работници в щата Вирджиния.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай