ВИДЕО: Шеф в Google счупи рекорд за скок с парашут

ВИДЕО: Шеф в Google счупи рекорд за скок с парашут | StandartNews.com

Розуел. Вицепрезидентът по разработките в Google Алан Юстас счупи световния рекорд за скачане с парашут. 57-годишният Юстас е скочил с от 41 километра височина, съвсем близо до горната част на стратосферата.

Предишният рекорд държеше австриецът Феликс Баумгартнер, който скочи с парашут от 39 километра височина

Вицепрезидентът на Google се е готвил за скока цели 3 година, без да споделя това с никого. В деня преди да скочи с парашут, той прекарва 4 часа в кислородна камера, след което облича костюм, наподобяващ космически скафандър.

Алан Юстас е вдигнат от въздушен балон, пълен с хелий, който набира скорост 300 м/сек. За разлика от предшественика му, Юстас се намира в специална капсула. Той се издига на височина 41 км за около два часа, след което се откача от модула и с връща обратно към Земята.

Скоростта на скока достига невероятните 1287 км/ч. Мениджърът в световния технологичен гигант отваря парашута си на височина 5500 км и след 15 мин. се приземява.

"Това е невероятно.. Беше прекрасно. Можете да видите слоевете на атмосферата, които никога не сте зървали преди", споделя компютърният специалст след скока.

След скока си Юстас заявява, че целта му не е била рекорд. Той е искал да направи експеримент, чрез който да бъде установено как резкият преход от стратосфера към атмосфера влияе на човешкия организъм.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай