Палестинска ракета е ударила израелска детска градина

фото timesofisrael.com

Палестинска ракета е ударила израелска детска градина | StandartNews.com

Една от ракетите, изстреляни в петък от палестински радикали в ивицата Газа срещу граничния израелски град Сдерот, е попаднала в сградата на детска градина, съобщи ТАСС.

"Изстреляната в петък ракета от ивицата Газа по разположения в Южен Израел град Сдерот е ударила и повредила сградата на детска градина. Това е доказателство за пореден опит да се навреди на невинни граждани в Израел", се посочва в комюникето.

В петък вечерта палестински радикали изстреляха срещу Израел от ивицата Газа най-малко три ракети. Едната удари детска градина в Сдерот, втората избухна на улица, причинявайки щети на паркирани автомобили, а друга беше прехваната от израелската система за ПВО "Железен купол". Никой не пострада при нападението.

Изстрелването на ракети по Израел от ивицата Газа се възобнови след близо тримесечна пауза, след като в сряда президентът на САЩ Доналд Тръмп призна Ерусалим за столица на Израел и нареди да се премести там американското посолство, разположено в Тел Авив. В четвъртък две изстреляни по Израел ракети от ивицата Газа паднаха в палестинския анклав, а останките на трета бяха открити на израелска територия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай