Сирия осъди изцепките на Тръмп

Сирия осъди изцепките на Тръмп | StandartNews.com

Сирия осъди като безразсъдна ескалация заплахите на президента на САЩ Доналд Тръмп да нанесе въздушни удари по нейна територия, предадоха Франс прес и ДПА, като се позоваха на държавната информационна агенция САНА.

"Не сме изненадани от тази безразсъдна ескалация, идваща от режим като този в САЩ, който спонсорираше и продължава да спонсорира тероризма в Сирия", каза източник от сирийското министерство на външните работи, цитиран от САНА. Той заяви още, че "не е изненада, че американският режим, който служеше като въздушна сила на (групировката) "Ислямска държава", подкрепя терористите в Източна Гута и спонсорира техните измислици и лъжи, за да бъдат използвани като претекст за атака срещу Сирия".

Тръмп предупреди Русия, която е съюзник на Башар Асад, че по сирийска територия ще бъдат изстреляни ракети след предполагаемата химическа атака, приписвана на сирийския режим, в бунтовническия град Дума, предаде Франс прес.

Отношенията между САЩ и Русия "днес са по-лоши от всякога, дори и по време на Студената война", написа Тръмп в Туитър.

Москва се закани да унищожи всички ракети, изстреляни по Сирия, и предупреди, че всеки акт, който би дестабилизирал вече много крехката ситуация в региона", "ще има тежки последици".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай