Трагедия в Австралия: Откриха 8 убити деца

Трагедия в Австралия: Откриха 8 убити деца  | StandartNews.com

Кернс. Телата на осем убити деца са били намерени в петък в къща в Кернс, Австралия, информират местните медии. Заедно с тях е намерена и ранена жена.

Децата са на възраст между 18 месеца и 15 години, а по телата им са открити множество прободни рани, съобщават още от полицията.

34-годишната жена пък е била ранена в областта на гърдите, казаха от бърза помощ. Тя е в стабилно състояние и вече се намира в болница. От полицията потвърдиха новината за трагедията, но заявиха, че нямат информация относно това как са загинали децата.

"В момента няма никаква нужда обществото да се притеснява. Освен, разбира се, от факта, че това е една голяма трагедия. Ситуацията е добре овладяна", каза на брифинг пред дома на загиналите деца инспектор Бруно Асникар.

Инцидентът в Кернс става на фона на продължаващото напрежение в страната заради опасността от нападения от страна на радикални ислямисти. Преди дни въоръжен иранец взе 7 заложници в кафене в центъра на Сидни. След 16 часа плен в полицията щурмува кафенето. Бяха убити трима души, сред които и нападателя, а шестима бяха ранени.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай