Адвокати обърнаха гръб на убийците от Крит

Адвокати обърнаха гръб на убийците от Крит | StandartNews.com

Никой не ще да брани Дешка Говедарова и любовникът й Красимир Карчев, които са обвинени в убийството на 62-годишния грък Христодулос Каланцакис, обявиха медиите в югоизточната ни съседка. 

Красимир, който е полицай, е обвинен от прокуратурата в умишлено умъртваване, а Дешка в съучастничество. Съдът обаче им търси адвокати, за да може да даде ход на делото. 

Говедарова си е признала, че за планирали убийството с Красимир. Той дошъл специално за тази цел в Гърция. Така Дешка отърва по-тежко обвинение. 

Прокуратурата изключи вероятността грабеж и го обяви за престъпление от страст, нищо че Каланцакис имал значително богатство. Планирането на убийството е продължило около седмица.

Двойката е трябвало да действа бързо, защото гъркът започнал да се осъмнява в нея. Той дори поставил под въпрос бащинството на детето на 3 г., което има от Дешка. 

Красимир обаче е направил сериозна грешка. Той е гръмнал жертвата в район, който е бил пълен с ловци. Един от тях, мъж на 73 г, е станал неволен свидетел на пъкленото дело. 

Бях заедно с още двама ловци, намирахме се на около 500 метра от мястото, където стана убийството, заяви той пред властите. "Чухми първия изстрел и спряхме, за да видим какво ще стане. После чухме шум от кола и видяхме как жертвата излиза от нея и започна да вика: "Момчета, момчета!". Няколко секунди по-късно чухме втори и трети изстрел. Един от моите приятели започна да свири със свирката. Тогава убиецът се прикри и избяга с колата си, каза още свидетелят. 

Останахме на мястото, докато дойде полиция, която откри пушката, както и чанта, каза още той. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай