Българче в САЩ се е самоуби, заради играта "Син кит“

Българче в САЩ се е самоуби, заради играта "Син кит“ | StandartNews.com

16-годишно българче в САЩ се е самоубило заради онлайн играта "Син кит“, предаде Си Ен Ен.

Семейството на момичето вярва, че трагедията е вследствие на играта, за която се твърди, че подтиква младежи да отнемат живота си. Твърди доказателства за това до момента не съществуват.

За да предпази и други деца от фатален край, семейството на починалото момиче е разказало историята му пред Си Ен Ен, но е пожелало да запази анонимността си.

"Беше весело дете. Обичаше да прави забавни физиономии", казва майката. Дъщеря й била талантлива, рисувала. Умеела да скрива тайните си в творбите си. Братът на момичето показва нейни абстрактни рисунки от училищна изложба, в които на пръв поглед не изглеждат необичайни. Семейството не забелязало нищо тревожно в тях до момента, в който момичето посегнало на живота си. Ако потърсите в "Гугъл" как изглежда скелетът на синия кит, ще видите смайваща прилика с нейните рисунки, посочва братът на момичето.

По непотвърдени данни играта "Син кит", ако изобщо съществува, започва от Русия. Свързва се със самоубийства на тийнейджъри на различни места по света. Няма ясно доказателства, че играта съществува. Допуска се, че някои от случаите на самоубийства са вследствие на слухове за нейното съществуване, успели да стигнат до вниманието на уязвими и чувствителни тийнейджъри. Твърди се, че става въпрос за игра с 50-дневно предизвикателство - всеки ден на играча се поставя по една задача. Обикновено тя е свързана със самонараняване или висок риск - например да се качи на висока сграда. След като я изпълни, той трябва да изпрати фото доказателство на анонимния администратор на играта. На 50-ия ден задачата е да сложи край на живота си.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай