Мексиканският флот спаси ранен български моряк

Мексиканският флот спаси ранен български моряк | StandartNews.com

Патрулен кораб на мексиканския боен флот изпълни мисия в открито море по оказване на медицинска помощ и евакуация на български моряк, пострадал докато изпълнява задълженията си на борда на танкер. Това съобщиха в комюнике военноморските сили на Мексико.

Оттам уточниха че 58-годишният българин, чието име не посочиха, е получил дълбока рана в дясната предмишница по време на вахта на борда на Sea Muse, танкер за суров петрол, построен през 2007 г. и плаващ под флага на Маршаловите острови. Корабът плавал от пристанище Кристобал, Панама към Хюстън, САЩ, и в сряда призори, когато преминавал на 157 мили северно от Исла Мухерес, се случил инцидентът с българина.

Подробности за злополуката обаче не се разкриват. Посочва се само, че танкерът хвърлил котва в открито море в Канал де Юкатан, в Мексиканския залив. И изпратил зов за помощ по радиото и по сателит. Молбата била уловена от мексиканския флот и от командването разпоредили на океанския патрулен кораб Arm Oaxaca да отплава по курс към танкера. Военните оказали първа помощ на българина, прехвърлили го на бойния плавателен съд и го транспортирали до пристанище Прогресо, където го поел екип на компанията, агентираща танкера. Състоянието на българина не е известно, но със сигурност той вече е получил клинична помощ на сушата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай