Нападателят от метрото в Берлин е българин

Нападателят от метрото в Берлин е българин | StandartNews.com

Говорителят на берлинската прокуратура Мартин Щелтнер заяви, че задържаният в понеделник и разпитан придружител на нападателя, който рита в изневиделица жена в гръб в берлинското метро, със сигурност е български гражданин и че всичко говори за това. Останалите четирима нападатели са негови сънародници. Малко по-късно той съобщи, че нападателят е идентифициран, пише bTV.

Мъжът се е укрил в България и в момента германските власти подготвят иск до българските си колеги за екстрадирането му в Берлин. Според информация на „Берлинер цайтунг" пък четиримата нападатели са роднини.

Припомняме, че видеото от нападението бе публикувано в петък. В понеделник първият от компанията бе задържан за разпит и освободен. Срещу него засега не е повдигнато обвинение, тъй като няма доказателства, че е участвал в атаката.

Той може да отговаря за престъпна небрежност, ако това бъде доказано. Според германския закон неоказване на помощ на пострадал при възможност тази помощ да се даде е престъпно нехайство.

Берлински известни личности обявиха парична награда за онзи, който издаде извършителя. Щелтнер обясни, че когато това е в помощ на държавата, законът поощрява подобни награди.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай