Няма данни за пострадали българи на Коледния базар в Берлин

Няма данни за пострадали българи на Коледния базар в Берлин | StandartNews.com

Към момента няма информация за пострадали българи при нападението с тежък камион на коледен базар в Берлин, при което загинаха 12 души, а 48 бяха ранени. Това заяви посланик Ради Найденов и поясни, че германските власти са реагирали изключително адекватно.

"Снощи, веднага след атентата бяха взети специални мерки за сигурност. Можеха да се видят на местата, където се събират хора по-силно въоръжени полицаи. Отлична координация и организираност на германските власти, полиция, пожарна, доброволна пожарна, спешна помощ, болниците, всичките реагираха просто незабавно", коментира Найденов, цитиран от БНР.

Нападателят, за когото се съобщава, че е дошъл в Германия като бежанец - от Афганистан или Пакистан е арестуван, предаде ДПА. Вътрешният министър Томас де Мезиер съобщи, че засега обстоятелствата около инцидента са неясни, но най-вероятно става дума за планирана атака.

В камиона-убиец е открит мъртъв поляк, съобщи още полицията в германската столица, цитирана от Франс прес. Той е един от 12-те, обявени за загинали. Собственикът на камиона, регистриран в Полша, съобщи пред Франс прес, че е говорил за последно с 37-годишния шофьор вчера следобед. Възможно е задържаният заподозрян да е убил шофьора, за да вземе камиона и да извърши нападението. Тежкотоварният автомобил е пренасял 25 тона металургични продукти от Италия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай