Опашки и пред избирателната секция в Москва

Опашки и пред избирателната секция в Москва | StandartNews.com

В Москва избирателната активност на вота за президент и вицепрезидент и референдума е много висока през целия ден, съобщава БНР.

Голяма опашка до късния следобед се извиваше пред секцията в посолството ни в руската столица. Повечето от желаещите попълват на място своите декларации за гласуване извън страната. Единственото възмущение, което предизвикваше недоволството на желаещите да гласуват, е, че имаше само една секция с една урна, като изчакването продължаваше по четири часа.

Сред дошлите да упражнят правото си на избор са архимандрит Теоктист, който е настоятел на подворието на Българската православната църква в Русия и българските учени от Института за ядрени изследвания в град Дубна, намиращ се на 120 км от Москва. Имаше също студенти и наши сънародници, които живеят от дълги години в руската столица.

Цифрите за броя на българите в Москва са доста противоречиви - между 5 хиляди и 15 хиляди души.

Освен в руската столица има и две избирателни секции, намиращи се на територията на Генералното консулство на страната ни в Санкт Петербург и консулството в Екатеринбург.

Електронните медии в Русия обръщат внимание на провеждащите се избори за държавен глава, като цитират българския премиер Бойко Борисов, че те са своеобразен вот на доверие към правителството.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай