В Берлин днес започна процесът срещу Светослав Стойков.

Мъжът бе арестуван през декември миналата година, след като ритна в гръб без никаква причина млада жена в метрото. Пострадалата счупи ръка и глава при нападението.

Това бе брутална атака, която не бе предизвикана с нищо от жертвата: на 27 октомври 2016 г. в станция на метрото във федералната германска столица – Берлин, един мъж напада в гръб млада жена, и с ритник в гърба я тласка по стълбите. В резултат беззащитната жертва получи тежки наранявания, включително счупена ръка. Извършителят е Светослав Стойков – българин от ромски произход, роден в Добрич. Сега 27-годишният нападател ще се сблъска челно с германското правосъдие в процес, който започва в четвъртък, 15 юни, съобщава изданието Der Spiegel, цитирано от "Фокус".

Властите успяха да идентифицират нападателя на жената чрез записи от охранителните камери, които бяха направени публично достояние. Благодарение на германската полиция арестува 27-годишния Стойков, разпознат от случаен пътник в автобус, пристигащ в Берлин от Южна Франция. Той бе заловен при пристигането си в столицата на Германия. От Прокуратурата уточниха, че нападателят не е оказал съпротива при задържането му.

В заповедта за арест на Стойков се уточняваше, че той е издирван за нанасяне на тежка телесна повреда. По-късно Прокуратурата повдигна обвинение за тежка телесна повреда. Ако бъде признат за виновен, българският гражданин може да бъде изправен пред присъда за лишаване от свобода до десет години.