Започна делото срещу българина, блъснал жена в берлинското метро

Започна делото срещу българина, блъснал жена в берлинското метро | StandartNews.com

В Берлин днес започна процесът срещу Светослав Стойков.

Мъжът бе арестуван през декември миналата година, след като ритна в гръб без никаква причина млада жена в метрото. Пострадалата счупи ръка и глава при нападението.

Това бе брутална атака, която не бе предизвикана с нищо от жертвата: на 27 октомври 2016 г. в станция на метрото във федералната германска столица – Берлин, един мъж напада в гръб млада жена, и с ритник в гърба я тласка по стълбите. В резултат беззащитната жертва получи тежки наранявания, включително счупена ръка. Извършителят е Светослав Стойков – българин от ромски произход, роден в Добрич. Сега 27-годишният нападател ще се сблъска челно с германското правосъдие в процес, който започва в четвъртък, 15 юни, съобщава изданието Der Spiegel, цитирано от "Фокус".

Властите успяха да идентифицират нападателя на жената чрез записи от охранителните камери, които бяха направени публично достояние. Благодарение на германската полиция арестува 27-годишния Стойков, разпознат от случаен пътник в автобус, пристигащ в Берлин от Южна Франция. Той бе заловен при пристигането си в столицата на Германия. От Прокуратурата уточниха, че нападателят не е оказал съпротива при задържането му.

В заповедта за арест на Стойков се уточняваше, че той е издирван за нанасяне на тежка телесна повреда. По-късно Прокуратурата повдигна обвинение за тежка телесна повреда. Ако бъде признат за виновен, българският гражданин може да бъде изправен пред присъда за лишаване от свобода до десет години.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай