6 причини да се замислим за климата (ВИДЕО)

6 причини да се замислим за климата (ВИДЕО) | StandartNews.com

В деня на срещата на световните лидери на ООН по въпроса за изменението на климата, човечеството започва да се замисля за природата и околния свят. 

Позовавайки се на Междуправителствената експертна група за климатичните промени (IPCC), "Стандарт" ви предлага 6 доказателства за промените в природата, които ще ви накарат да осъзнаете значението на по-екологичния живот: 

1. От началото на индустриалната революция се проследява безпрецедентно увеличение на количеството на въглероден диоксид и на други парникови газове в атмосферата.

2. Парниковите газове в действителност абсорбират топлината, когато са в атмосферата.

3. Проследява се значително увеличение на средната глобална температура с около 0,85 ° C, а морското равнище се е покачило с 20 сантиметра в сравнение с миналия век.

4. Забелязва се значително намаляване на снеговалежа в Северното полукълбо, отстъпване на морския лед в Арктика, както и ледниците на всички континенти. Свива се общата площ на дълбоко замръзналата земя.

5. Метеорологичните условия са се променили и са се увеличили екстремните природни събития по целия свят. Моделите на валежите (дъжд и сняг), са се променили. Части от Северна и Южна Америка, Европа и Северна и Централна Азия, Централна Африка, Южна Африка, Средиземноморието и Южна Азия стават все по-влажни.

6. Интензивността на валежите е станала все по-голяма, причиняваща все повече наводнения. 

Главна цел на парижкия форум е да се договорят такива мерки, които биха позволили да се удържи средното нарастване на планетарната температура в пределите на 2 градуса по Целзий.

 Видео показва какво би станало, ако мерките не бъдат взети сега.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай