Черна гора одобри влизането в НАТО

Черна гора одобри влизането в НАТО | StandartNews.com

Парламентът на Черна гора ратифицира закона за встъпване на страната в НАТО. В подкрепа на решението гласуваха 46 от общо 81 депутати на тържествено заседание в град Цетине.

Заседанието беше предавано пряко по националната телевизия, съобщава Канал 3. В залата присъстваха президентът Филип Вуянович и бившият премиер Мило Джуканович, които посрещнаха с аплодисменти резултата от гласуването.

Преди вота ръководителят на черногорското правителство Душко Маркович обоснова необходимостта от влизането на страната в НАТО. Мнението си за важността на северноатлантическата интеграция изразиха и много записали се за изказвания депутати.

Гласуването се проведе в отсъствието на противниците на присъединяването от главната опозиционна партия –Демократичния фронт, който по същото време проведе в Цетине протестна акция с искане решението да не бъде вземано в парламента, а на референдум.

Опозицията заяви, че ще се опита да предизвика предсрочни парламентарни избори, които да спечели и да отмени днешното решение за присъединяване към алианса.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай