Каталунската полиция гръмна Юнес (ОБНОВЕНА)

Каталунската полиция гръмна Юнес (ОБНОВЕНА) | StandartNews.com

Каталунската полиция е застреляла Юнес Абуякуб, който бе обвинен, че е извършил касапницата на "Ла Рамбла" в Барселона, обявиха вестниците "Ла Вангуардия" и "Ел Мундо". Първоначално се появи информация, че той е бил задържан задържан в градчето Сан Садурни Д' Аноя, което се намира в близост до каталунската столица.

По-късно обаче властите обявиха, че тече "отворен инцидент" в района Субирац,  очевидци обявиха за "Ла Вангуардия", че полицията е застреляла мъж, който бил опасан с колан и крещял "Аллах, акбар!".

Според "Ел Мундо" съществува вероятност убитият да е именно Юнес. Мъжът, който е застрелян приличал на него. Той пробвал да атакува пречиствателна станция за вода, а след това се насочил към бензиностанция. 

Това се потвърди и от "Ла Вангуардия". Юнес бил разпознат от жител на Сан Садурни Д' Аноя, който го видял на улицата и питал какво прави там. Терористът му размахал колан с експлозиви. Разпищели се жени, което го стреснало и тръгнал да бяга към лозята наблизо. На място пристигнал патрул, който го засекъл. 

Мъжът пак размахал колана, но бил гръмнат на място. В момента сапьори опитват да неутрализират бомбите. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай