Кралицата без корона и карета за речта си в парламента

Кралицата без корона и карета за речта си в парламента | StandartNews.com

Елизабет II се яви без короната си и кралската мантия по време на речта си в парламента. Освен това според "Гардиън" бе избрала доста интересен тоалет - син с жълти орнаменти като знамето на ЕС. Би Би Си отчете, че кралицата дойде в двореца "Уестминстър" и с лимузина, а не както бе до сега с каляска. Този път церемонията мина и без задължителната кралска процесия. До Елизабет II бе принц Чарлз, след като съпругът и Филип бе приет в болница снощи. "Това бе първата съкратена церемония от 1974 г насам", отчетоха от Би Би Си.

Основа тема в речта на кралицата бе Брекзит и законите, които трябва да се приемат в следващите 2 години, за да се изчисти Великобритания от връзките в Брюксел. Не е изключено обаче част от правилата да се запазят, ако правителството прецени, че са изгодни за бизнеса и обществото. 

Би Би Си обяви също, че доста от обещанията на торите са отпаднали, след като не успяха да си издействат мнозинство. Така бяха пропуснати темите за безплатен обяд в училищата, надбавките за гориво за пенсионери през зимата и т.н. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай