Лавров: Няма да има руска военна намеса в Украйна

Лавров: Няма да има руска военна намеса в Украйна | StandartNews.com

Москва. "Военна намеса няма да има, ние искаме мирно регулиране на тази тежка криза, на тази трагедия. Всичко, което ние правим, е насочено към това да се прилагат именно политически способи", коментира кризата в Украйна Сергей Лавров пред студенти в Московския държавен институт за външна политика, предаде РИА Новости.

"Ние сме убедени, че отношенията ни със САЩ и ЕС могат и трябва да се върнат към прагматичното сътрудничество, на основите на равноправие и взаимно уважение. За това обаче е необходимо страните да се откажат от абсолютно безперспективната политика на заплахи, ултиматуми и санкции", каза Лавров.

Искането към опълченците да свалят оръжието си е нереалистично, заяви Лавров. Според Лавров, Вашингтон и Брюксел са длъжни да изискат от Киев да прекрати използването на тежко въоръжение срещу мирното население.

"Най-важното е Вашингтон и Брюксел да поискат от Киев това, което те искат във всички други конфликти – да се прекрати използването на тежко въоръжение и авиация срещу граждански обекти, срещу мирни жители", подчерта руският министър.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай