Нищо ново под слънцето: Терористът от Брюксел бил познат на полицията

Нищо ново под слънцето: Терористът от Брюксел бил познат на полицията | StandartNews.com

Атентаторът от Централната гара в Брюксел бил познат на полицията. Терористът с инициали О.З. бил на 36 години и от марокански произход. За капак живеел добре познатото предградие Моленбек, оттам бяха убийците от летището, метростанцията край Еврокомисията, както и част от касапите от Париж.

Камидзето нямало колан с бомби. Адската машина била в куфар. Тя била съставена от пирони и бутилки с газ. Нападателят опитал да се насочи към група пътници, но първо бил прострелян, а след това част от снаряжението му се взрило. Пътниците и останалите на гарата извадили късмет защото не е имало втора експлозия. 

Терористът е починал в следствие на раните от бомбата, а освен това бил и пострелян от войник. Домът му в Моленбек бил претърсен, както и адреси, които са свързани с О.З.

Белгиският премиер Шарл Мишел обяви, че се вземат извънредни мерки за сигурност за опазване на гарите, обществените места, както и големите събития. Първото от тях е тази вечер - концерт "Колдплей". Английската банд ще има още една изява в страната и утре. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай