Руски генерал от Освободителната война изуми турски град

Покойният открит в запазен ковчег и с почти непокътната униформа

Руски генерал от Освободителната война изуми турски град | StandartNews.com

Турски строители се натъкнали на невероятна находка в град Ардахан, който се намира близо до границата с Грузия. Дюлгерите открили кости на руски войници, които са били погребани там при окупацията на градчето по време на Освободителната война 1877-78. Но това не било всичко. В специална крипта изникнал запазен ковчег, а него било положено тялото на висш военен с почти запазена униформа, обяви Анадолската агенция.

Новината за руският "генерал" събра стотици жители на Ардахан, които искаха да го видят с очите си. Директорът на местния исторически музей Неджметин Алп обяви, че покойният е бил погребан в града през 1978 г. и е с чин капитан.

Тялото ще бъде отнесено в Музея в Карс, където изледвано, а по-късно може би ще бъде изложено там. Дикторът Юнвер Саръклъоглу веднага прати екип от специалисти, които да търсят други подобни находки в района. 

Както е известно по време на войната през 1977-78 бойни действия не са се водели само у нас, Русия атакува Османската империя и през Грузия и Армения. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай