Сърбия и Македония подсилват границите с България

Сърбия и Македония подсилват границите с България | StandartNews.com

Във връзка с постъпили предупреждения на трети държави за възможно преминаване на терористични групи през Сърбия и по повод възможността да се засили бежанската вълна от Турция, Сърбия засилва военното и полицейско присъствие по границите с България и Македония, съобщават местните медии, цитирани от "Фокус".

По този повод РТС (Радио-телевизия Сърбия) съобщава, че според говорителя на Министерството на отбраната и на Армията на Сърбия Йован Кривокапич "включването на армията и полицията в охраната на държавните граници е предотвратило навлизането на 20 хил. мигранти на територията на страната и е довело до задържането на 132 трафиканти на хора".

Белградският Danas акцентира върху тази част от изявлението на Кривокапич, в която се прави преглед на променената международна ситуация след обтягането на отношенията между Турция и ЕС, като се заключава, че армията и полицията на страната са готови да посрещнат всяко предизвикателство.

Радио В-92 съобщава, че през последните дни са се увеличили опитите на бежанци за нелегално преминаване на границите с България и Македония.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай