Секснасилие почерни карнавала в Кьолн

Секснасилие почерни карнавала в Кьолн | StandartNews.com

22 посегателства срещу жени в първата нощ, 190 са арестувани

Изнасилване и 22 случая на сексуални посегателства очерниха първата нощ от традиционния уличен карнавал в германския град Кьолн. Това стана въпреки засиленото полицейско присъствие по улиците на града след стотиците атаки срещу жени в новогодишната нощ, съобщава Би Би Си.

Полицията в града съобщи, че са задържани 190 души, а са получени 224 жалби от участници в празненството. Получените от полицията жалби в нощта на четвъртък срещу петък включват оплаквания от наранявания, увреждане на имущество и сексуални посегателства.

Сред арестуваните е 29-годишен мъж. Той е бил задържан по време на тържествата, след като 24-годишна жена се оплакала, че е била изнасилена, докато се е прибирала към дома си. Освен информацията за арестуваните се съобщава и за 11 ранени полицаи.

От други градове в Рейнска област, сред които Бон и Дуисбург, коментираха, че първата карнавална вечер е преминала относително мирно.

Градът в Западна Германия разположи 2500 полицаи, които да се грижат за сигурността по време на едноседмичния карнавал, който обикновено привлича 1,5 млн. посетители. В Кьолн бяха наложени засилени мерки за сигурност, след като в новогодишната нощ имигранти извършиха масови сексуални посегателства и грабежи. Въпреки охраната обаче властите в Кьолн признаха, че участниците в карнавала в първия му ден са били доста по-малко от предишни години.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай