Сергей обсъди с Оланд плана Юнкер

Сергей обсъди с Оланд плана Юнкер | StandartNews.com

Соцлидерът Сергей Станишев обсъди с държавните ръководители и еврокомисарите от ПЕС инвестиционния план на президента на ЕК Жан Клод Юнкер.

Преди срещата на върха Станишев събра левите лидери за единна позиция по ключовите теми от дневния ред на Европейския съвет. "Икономическия растеж в държавите от ЕС не трябва да става за сметка на компромиси със социалните ангажименти, подчерта Станишев. На срещата вчера присъстваха президентът на Европейския парламент Мартин Шулц, еврокомисарите социалисти и лидерът на Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в ЕП Джани Питела. Станишев настоява по-голяма категоричност и по-голям финансов ресурс по плана на Юнкер. На дискусията участваха френският президент Франсоа Оланд, италианският премиер Матео Ренци, датската министър-председателка Хеле Торнинг-Шмит, малтийският премиер Жозеф Мускет и др.

Върховният представител по външната политика и политиката на сигурност на ЕС Федерика Могерини, както и други комисари присъстваха на вътрешния дебат на ПЕС под председателството на Станишев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай