"Шпигел": Русия не иска ескалация в Украйна

"Шпигел": Русия не иска ескалация в Украйна | StandartNews.com

Разузнавания на страни от НАТО предупреждават, че Западът има грешна преценка

Разузнавателните служби на държавите от НАТО предупреждават правителствата на западните страни, че имат невярна оценка за политиката на Русия към Украйна, съобщи авторитетното списание "Шпигел". Изводът на спецслужбите е, че Русия не желае ескалация на конфликта.

Освен това според разузнавачите политиката на Москва е насочена към преобразуване на самопровъзгласилите се Донецка народна република и Луганска народна република във "функциониращи административни единици" в състава на федеративна Украйна, в случай че по този проблем се постигне договореност с Киев, посочва "Шпигел".

Междувременно днес украинският премиер Петро Порошенко заяви, че Киев е готов да започне процеса на децентрализиране на властта в Украйна. Този въпрос вероятно ще е основен в дискусията между правителството в Киев и опълченците от Източна Украйна, които ще се проведат през следващата седмица в Минск. Също вчера доставките на руски въглища за Украйна бяха възобновени, съобщи пресслужбата на Министерството на енергетиката и въглищната промишленост в Москва.

По данни на пресслужбата в момента вагони с 50000 тона въглища пътуват за украинските топлоелектроцентрали. От две седмици вносът на руски въглища в Украйна бе спрян. До края на годината Украйна планира да закупи най-малко 1,3 млн. тона от това гориво.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай