Тереза Мей ще се отчита в понеделник пред британския парламент

Тереза Мей ще се отчита в понеделник пред британския парламент | StandartNews.com

Лидерът на лейбъристите Джереми Корбин каза, че Тереза Мей е трябвало да поиска съгласието на парламента за ударите срещу Сирия, а не да се води по американския президент Доналд Тръмп, предаде Ройтерс.

Има индикации, че сирийските власти имат химически оръжия и продължават да ги произвеждат, заяви от своя страна Тереза Мей, цитирана от Ройтерс. Според агенцията, Франция е публикувала разсекретен вариант на доклад на националното разузнаване с доказатества за химическата атака на сирийския режим в Дума.

Британският премиер Тереза Мей е трябвало да действа, когато е наредила ракетния удар по Сирия, а в понеделник тя ще се отчете пред парламента. Това заяви пред радио Би Би Си министърът на отбраната на Обединеното кралство Гавин Уилямсън, цитиран от Ройтерс.

Днес Великобритания се присъедини към САЩ и Франция в нанасянето на удар, който Мей определи като "ограничен и целенасочен". Това стана, след като въз основа на разузнавателни данни бе заключено, че сирийският президент Башар Асад е отговорен за атака с химически оръжия в град Дума.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай