Улични боеве в Луганск

Улични боеве в Луганск | StandartNews.com

Улични боеве между опълченците и украинската армия се водят в центъра на град Луганск, съобщиха руските медии. Военният говорител Андрий Лисенко обяви, че един квартал на града е освободен. Както се знае, Луганск, един от бастионите на опълченците в Източна Украйна, е под техен контрола от април.

Украински официални лица и военни командири твърдят, че правителствените сили са овладели части и от още един град близо до главната крепост на опълченците - Донецк. Вътрешният министър Арсен Аваков написа във Фейсбук, че един войник е бил убит и четирима ранени, когато батальон от доброволци попаднал под минометен обстрел, преди да навлезе в град Иловайск, на 18 км източно от Донецк. Сред ранените е командирът на батальона "Донбас" Семьон Семенченко.

Лисенко също така разкри за новата тактика на силовата операция, утвърдена от президента Петро Порошенко онзи ден. Страгетията е насочена към това да бъде прекратена доставката на оръжия и допълнително подкрепление за опълченците, съобщи агенция Интерфакс-Украина.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай