Въоръжен наръга до смърт две жени в Париж, преди да бъде ликвидиран

Снимка: Асошиейтед прес/Кристоф Ена

Въоръжен наръга до смърт две жени в Париж, преди да бъде ликвидиран | StandartNews.com

Въоръжен с нож мъж уби двама души и рани сериозно един човек в парижкото предградие Трап, предадоха световните агенции, като се позоваха на полицейски източници. По-рано се съобщаваше за един убит и за двамата тежко ранени, уточни БТА.

Нападателят е бил ликвидиран от полицията. При атаката той се барикадирал в къща в квартала и това наложило намеса на елитни полицаи, допълва Асошиейтед прес. В Туитър вътрешният министър Жерар Колон потвърди, че въоръженият мъж е бил неутрализиран. Той приветства бързата полицейска реакция и достойната за пример мобилизация на силите за сигурност, предаде ДПА.

Телевизия Бе Еф Ем Ти Ви съобщава, че нападателят е викал "Аллах е велик", предаде Ройтерс. Според телевизията въоръженият мъж е бил на около 30 години и в миналото е бил съден по обвинения за тероризъм, но бил оправдан, предаде ТАСС. Властите се опитват сега да установят дали става дума за терористична атака, предаде Франс прес.

Според източник от антитерористичните служби петдесетина души са преминали през структура, наречена "мрежата на Трап", която изпращала бойци в редиците на джихадистите в Сирия и Ирак. Правителството включи Трап, предградие с около 30 000 жители, в списък на 30-те френски квартала, в които да вложи повече средства и да прати повече полицейски служители с цел подобряване на сигурността.

Двете жертви на нападението с нож днес в парижкото предградие Трап са майката и сестрата на нападателя, предаде Ройтерс, като се позова на френското вътрешно министерство. Третият пострадал е случайна минувачка, която е с тежки наранявания след атаката, посочва Асошиейтед прес. По-рано през деня представител на френските власти заяви, че полицията проучва дали става дума за семеен скандал.

Терористичната организация "Ислямска държава" пое отговорност за атаката, но не представи доказателства нападателят да е ставал неин член, отбелязва Ройтерс.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай