Колективната дискриминация помага за набирането на терористи

Колективната дискриминация помага за набирането на терористи | StandartNews.com

Всички американски граждани, притежаващи визи, ще могат да посетят Иран. Това написа в социалната мрежа Туитър външният министър на страната Джавад Зариф, предаде агенция ТАСС, цитирана от БНР.

Въпреки че уважава американците и прави разлика между тях и враждебната политика на САЩ, Иран ще предприеме реципрочни мерки, за да предпази гражданите, написа още външният министър. За разлика от това на САЩ нашето решение не е с обратна сила. Всички с валидна иранска виза са добре дошли.

Зариф нарече решението на американските власти подарък за екстремистите и техните поддръжници:

Колективната дискриминация помага за набирането на терористи, задълбочавайки разделителните линии, експлоатирани от екстремистките демагози. Указът, подписан от президента Доналд Тръмп показва неоснователността на американските твърдения за приятелство с иранския народ. Международната общност се нуждае от диалог и сътрудничество, за да изкорени насилието и екстремизма.

Изявлението на Джавад Зариф е в отговор на указа, подписан от американския президент, с който се забранява влизането в страната за 90 дни на граждани от страни с преобладаващо мюсюлманско население - Иран, Ирак, Йемен, Либия, Сирия, Сомалия и Судан.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай