Кралят на Йордания и президента на Палестина за Храмовия хълм

Кралят на Йордания и президента на Палестина за Храмовия хълм | StandartNews.com

Кралят на Йордания Абдула II, който пристигна днес в Рамала, на Западния бряг на река Йорден, проведе преговори с президента на Палестинската Автономия Махмуд Абас, на които те са решили да „създадат двустранен кризисен щаб за действията на Израел против джамията ал-Акса в Йерусалим.“, предаде AFP.

„Направихме го, вземайки под внимание това, че начело на израелското правителство е Бенямин Нетаняху, от който трябва да очакваме нови провокации“, подчерта Министърът на външните работи на Палестина Рияд ал-Малики. Той заяви, че Нетаняху и кабинетът му „се стремят да променят действащото статукво на Храмовия хълм“.
„Трябва да извлечем поуки и да бъдем готови за нови предизвикателство“, поясни министърът.
На 21 юли Абас обяви, че замразява всички контакти с Израел, включително в сферата на сигурността. Тогава той заяви, че „това решение ще остане в сила, докато правителството на Израел не отмени наложените мерки срещу джамията ал-Акса и палестинския народ като цяло“,
Израелското правителство, на 27 юли, демонтира проблемните детектори за метал и другите мерки, които дразнеха мюсюлманите, но този ход не доведе до възстановяването на отношенията с Палестинската Автономия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай