Робиня на ИД: Цитирах Корана, докато ме изнасилваха

Робиня на ИД: Цитирах Корана, докато ме изнасилваха | StandartNews.com

За ежедневно изнасилване, побой и зверства разказа 17-годишна тийнейджърка от иракското малцинство язиди, която е попаднала в лапите на джихаистите от "Ислямска държава".

Тя и малката й сестра са усетили ужаса на ИД след като са били продадени в робство по време на търг на девици. Днес малката робиня вече е бременна в третия месец и е на свобода.

Момичето разкри, че всеки ден през последните девет месеца е била поставена пред избора "смърт или...смърт", след като е била подложена на системен побой и групови изнасилвания. Ако има "неблагоразумието" да откаже на сексуалните актове тя била изгаряна с гореща вода по бедрата, пише Daily Mail.

Тя допълва, че е била принудена да рецитира пасажи от Корана, докато насилниците се гаврили с нея. "Спрях да усещам. Вцепенявах се и чаках всичко да свърши. Исках да се самоубия", казва още тя.

Девиците били отвлечени миналата година през август, а след това отведени в стая с 40 мъже. Момичето е купено заедно с 10-годишната си сестра и още непознати за нея момичета. В този ден видяла и за последен път майка си.

"Новият дом" на девиците бил техния ад. Сутрин, когато се събуждал насилникът им събличал момичетата голи, започвал да ги мирише и така избирал с коя ще прави секс този ден. След като правел своя избор давал възможност на бодигардовете си да си изберат по едно момиче.

17-годишното момиче разкрива още, че побоят на бодигардовете бил много по- жесток и те чувствали облекчение, когато ги насилвал само "собственикът им".

За щастие през април момичето успява да избяга, след като насилникът и е бил убит. Малко са обаче девиците, които имат този шанс.

Извергите от ИД хванали едно от момичетата, бягали с нея и й отрязали краката, разказва още тя.

Язидите са част от кюрдската религиозна общност и те вярват в Бог като създател на света. Именно те са подлагани на най-жестоките зверства от мюсюлманите на ИД.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай