Сирия поддържа контакти с френските спец служби

Сирия поддържа контакти с френските спец служби | StandartNews.com

Сирия поддържа контакти със спец службите на Франция, въпреки че няма дипломатически отношения между Дамаск и Париж, заяви сирийският президент Башар Асад по радио „Европа 1", цитирано от БГНЕС.

„Фактът, че нямаме дипломатически отношения с Франция, не е голям проблем. Имаме други канали за връзка. Поддържаме непреки контакти с френските спец служби", обяви Асад.

Сирийският президент заяви още, че не Рака е приоритетна цел на военните сили под негово командване, а възвръщането на „всеки сантиметър сирийска територия" под неговата власт. Държавният глава все пак не отрече символното значение на Рака в интервю в Дамаск за френското радио Europe 1 и френските телевизионни канали TF1 и LCI .

Асад заяви още, че има голяма вероятност терористичните нападения във Франция да не са били подготвени в базите на групировката „Ислямска държава" в Сирия. Президентът допълни, че радикалната организация има свои агенти навсякъде и че приоритетите на войниците му са „навсякъде, където развитието на битката го диктува".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай