Сирийското правителство иска да възстанови Алепо

Сирийското правителство иска да възстанови Алепо | StandartNews.com

Сирийското правителство разработва всеобхватна програма за следвоенно възстановяване на град Алепо. Това заяви премиерът на страната Имад Хамис след влязлото в сила в петък поразумение за спирането на огъня в Сирия, съобщава БНР. След изнесено заседание на кабинета в Алепо Хамис изтъкна, че промишленият потенциал на Алепо ще бъде възстановен напълно.

Той допълни, че правителството има интерес предприятията в Алепо да започнат производство възможно най-скоро. Хамис и съпровождащите го 15 министри обсъдиха с градските власти необходимите мерки за постепенно възстановяване на разрушената инфраструктура и на дейността на общинските служби. Официалните представители дискутираха също скорошното отваряне на летището в Нейраб, както и оценката на щетите, нанесени на туристическите обекти в града.

След близо денонощие без въздушни удари сирийски военни самолети подновиха бомбардировките си срещу контролираната от бунтовници долина "Барада", предаде Ройтерс. Бунтовниците заплашиха, че ще престанат да спазват примирието, ако правителство в Дамаск и съюзниците му продължават да го нарушават.

Няма големи шансове за постигане на трайно решение на конфликта в Сирия, без да има реални политически преговори, които да включват всички значими страни. Това смята германският външен министър Франк-Валтер Щайнмайер, предаде ДПА. По думите му, липсата на военни стълкновения в Сирия би увеличило перспективите за мир.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай