Йордания анулира лиценза на "Ал Джазира"

Йордания анулира лиценза на "Ал Джазира" | StandartNews.com

Йордания намалява нивото на дипломатическото представителство с Катар и затваря офиса на катарския телевизионен канал "Ал Джазира" в Аман, заяви говорителят на йорданския министър на информацията Мохамед Ал-Мумин.

"След изучаване на причините за кризата, която е възникнала в отношенията между Арабска република Египет, Саудитска Арабия, Обединените арабски емирства, Кралство Бахрейн и държавата Катар, правителството реши да намали нивото на дипломатическо представителство с държавата Катар"

Също така в текста на изявлението се отбелязва, че йорданското правителство "анулира лиценза на канал " Ал Джазира "в Аман.

В понеделник, Египет, Саудитска Арабия, Бахрейн и Обединените арабски емирства обявиха скъсване на дипломатическите отношения с Катар, Доха (столицата на емирство Катар) е обвинена в подкрепа на терористичните организации и дестабилизация на ситуацията в Близкия изток. Властите на източна Либия, Йемен и Малдивите и Мавриций също впоследствие обявиха скъсването на отношенията с Катар.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай