Ден на траур в Русия

Ден на траур в Русия | StandartNews.com

26 декември е ден на траур в Руската федерация в памет на загиналите при самолетната катастрофа в морето край Сочи в неделя.

Самолет Ту-154 на руското министерство на отбраната се разби в сутрешните часове в неделя в Черно море, две минути след като излетя от Сочи с 92 души на борда на път за Латакия, Сирия.

С него пътуваха военни, журналисти и певци от прочутия руски военен хор "Александров", които щяха да изнесат новогодишен концерт в руската военна база Хмеймим в Сирия. Няма оцелели. В самолета бе и руска лекарка, известна с хуманитарната си дейност в зони на военни конфликти.

Руският министър на транспорта Максим Соколов каза, че се разследват всички възможни причини за катастрофата, но добави, че засега е рано да се говори за терористичен акт.
Екипажът на самолета не е съобщил за технически проблеми.

Самолетът е бил технически изправен преди излитането, а командирът на екипажа, военният пилот първи клас майор Роман Волков - много опитен.

Отломки от самолета са намерени на 1,5 километра от брега на Сочи на дълбочина от 50-70 метра, пише "Дарик". В издирването на телата на жертвите и отломки на самолета се включиха около 3000 души, между които десетки водолази, над 30 плавателни съда, хеликоптери и дронове.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай