Кобзон пред "Стандарт": Лекар ме спаси от черния ТУ-154

Кобзон пред "Стандарт":  Лекар ме спаси от черния ТУ-154 | StandartNews.com

Лекарски съвет спасил прочутия руски певец и депутат Йосиф Кобзон от сигурна смърт в черния ТУ-154. Самолетът с 92 души на борда падна в Черно море на 25 декември. В него пътуваше легендарният военен авсамбъл "Александров", който трябваше да изнесе концерт пред руските войници в Сирия. "Личният лекар ме посъветва да не пренебрегвам здравето си и да не пътувам за Латакия", сподели Кобзон пред "Стандарт".

Той бил помолен да лети за Сирия с ансамбъла лично от своя дългогодишен приятел Валерий Халилов, ръководител на "Александров". Но концертът съвпадал с пътуване на Кобзон във връзка с негово поддържащо лечение.

„На 14 декември имахме съвсместен концерт с тях в „Колонната зала" и тогава Халилов ме помоли да излетя с тях за Новогодишния концерт в Латакия", сподели Кобзон. Йосиф отказал по здравословни причини, тъй като трябвало да излети на поддържащо лечение и личният му лекар го посъветвал да не пренебрегва здравето си. Йосиф Кобзон вече е изнасял концерти заедно с ансамбъл „Александров" в Латакия.

„Няма проблем, следващия път ще излетим заедно!", казал певецът на Халилов. "Виждате ли как се преобърна този следващ път", с болка и мъка каза Йосиф Кобзон. Той определи случилото се като „огромна, неописуема трагедия и загуба за културата". Вестник „Стандарт" изрази своите съболезнования на Йосиф Кобзон за загубата на неговите колеги и приятели.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай