Пак хванаха Поветкин с допинг

Пак хванаха Поветкин с допинг | StandartNews.com

Руската боксова звезда Александър Поветкин отново е дал положителна допинг проба часове преди мача с Бърмейн Стивърн. Новината беше потвърдена от президента на Световния боксов съвет Маурисио Сюлейман, съобщава bTV.

По програма сблъсъкът трябваше да се проведе тази вечер (17 декември) в Русия, а залогът е междинната титла на WBO. Победителят от двубоя щеше да се изправи срещу шампиона Дионтей Уайлдър.

Тестът на Доброволната антидопингова агенция е направен на 6 декември. В организма на Поветкин е открито веществото остарин. То се използва за придобиване на по-голяма издържливост и сила. Руснакът трябваше да се боксира с Уайлдър още през май, но тогава пък даде положителна проба за мелдоний.

От Световният боксов съвет обявиха, че няма да дадат титла, ако срещата се състои.Според последните информации на руската агенция ТАСС, Поветкин е дисквалифициран. В момента обаче се водят преговори между двете страни за провеждане на двубой, но без световна титла като залог.

"Считам, че Поветкин трябва да бъде дисквалифициран до живот, защото го хващат за втори път с допинг. Това е непрофесионално и е много лошо за бокса, за самия него и за промоутърите. Това удря силно по репутацията на всички. Мисля, че той приключи боксовата си кариера. Ако имаше мач и всичко беше чисто, щях да го бия", каза Стивърн.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай