Путин покани Меркел в Русия

Трябва да нормализираме отношенията си, обяви призидентът

Путин покани Меркел в Русия | StandartNews.com

Очакваме с нетърпение посещение на федералния канцлер, моля, изпратете и най-добри пожелания, обяви призидентът на Русия Владимир Путин пред външния министър на Германия Зигмар Габриел. 

Ние разбираме, състоянието на връзката ни. Доколкото аз разбирам, общата ни цел е напълно да я нормализираме, както и да бъдат решени трудностите, пред които сме изправени", заяви още Путин.  

Президентът отбеляза, че руските власти са в близък контакт с лидерите в Германия и добави, че само заедно може да решат всички спорни въпроси. 

От своя страна, Габриел заяви, че и двете страни имат всички основания да се разчитат на доверие и стабилностт в отношенията си. Той информира Путин и за разговорите си с Лавров по рано. "Трудностите пред, които сме изправени са обща задача - да се грижим за мира и стабилността в Европа", каза германецът. "Не е лесно, но си струва", добави той. 

Путин добави, че ще се радва да види в Москва и колегата си Франк-Валтер Щайнмайер, с който е имал добри отношения като външен министър на Германия. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай