Путин за 9 май: Русия няма да позволи пренаписване на историята

Путин за 9 май: Русия няма да позволи пренаписване на историята | StandartNews.com

Държавният глава на Руската федерация Владимир Путин обеща да не допуска пренаписването на историята, предава Интерфакс.

„Русия няма да позволи пренаписване на историята и да се забравя за това кой спаси света от робство и изтребване. Днес подвигът на народа, спасил Европа и света от робство, изтребване, от ужасите на Холкоста, се опитват да го изтрият, да изкривят събитията от войната, да забравят истинските герои, да измислят, да пренапишат, да изкривят историята. Никога няма да позволим да направят това", заяви Путин, говорейки на Парада на победата в Москва.

На Червения площад в Москва се провежда парадът по случай 73-та годишнина от Победата във Великата Отечествена война. В него участват повече от 13 хил. души, задействани са 159 единици въоръжения и техника, и 75 самолети и хеликоптери.

Както в предходните години, така и тази министърът на отбраната на Руската федерация Сергей Шойгу ръководи церемонията и поздрави военнослужещите, които стоят в редиците на Червения площад, а след това отиде до централната трибуна с доклад за готовността на войските за парада на президента на Руската федерация и Върховен главнокомандващ Владимир Путин.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай