Британски деца шпионират терористи и наркотрафиканти

Британски деца шпионират терористи и наркотрафиканти | StandartNews.com

Непълнолетни британски шпиони сътрудничат на разузнаването и полицията в борбата срещу тероризма, гангстерското насилие, наркотрафика и сексуалната експлоатация на деца, съобщи Франс прес.

Това стана ясно малко след като в средата на юли се появи парламентарен доклад, който критикува предложение на министерството на вътрешните работи да удължи мисиите им от един на четири месеца.

Според британския държавен министър по въпросите на сигурността Бен Уолъс за службите е жизненоважно да имат непълнолетни шпиони. "Тъй като младите са все по-замесени като извършители или жертви на тероризъм, гангстерско насилие, трафик на дрога и сексуална експлоатация на деца, тези непълнолетни шпиони може да са все по-полезни във възпрепятстването на тези дейности", разкрива Уолъс, цитиран в доклада.

Според него тези младежи, някои от които са на под 16 години, позволяват "уникален достъп до информация", какъвто "разузнаването трудно би получило, без да проникне в тяхната мрежа чрез млади шпиони под прикритие".
Държавният министър каза, че броят на непълнолетните шпиони е малък, но не уточни колко са те.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай