Македония ратифицира договора с България

Македония ратифицира договора с България | StandartNews.com

Македонският парламент е ратифицирал договора за приятелство с България. Това става ясно от съобщение на Министерството на външните работи, в което приветства решението на парламента на Република Македония. Това се посочва в официално изявление на Министерството на външните работи на Република България, разпратено до медиите.

С този акт се потвърждава волята за изграждане на добросъседски отношения, които са важен елемент от европейската перспектива на всички държави от Западните Балкани.

Република България ще продължи да бъде активна в подкрепата си за европейската интеграция на Република Македония.

Това е стратегически избор на нашата държава, залегнал и в приоритетите на българското Председателство на Съвета на ЕС. Договорът за приятелство, добросъседство и сътрудничество с Република Македония е основан на споделени европейски ценности, които правят региона по-единен и по-силен.

"Поздравявам парламента на Република Македония за решението днес да ратифицира Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество между двете ни държави". Това написа министърът на външните работи Екатерина Захариева във фейсбук.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай