Не откриха Боян Петров в Лагер 2, продължават към Лагер 3

Не откриха Боян Петров в Лагер 2, продължават към Лагер 3 | StandartNews.com

Алпинистът ни Боян Петров не беше открит в Лагер 2 на осемхилядника Шиша Пангма. Там бяха забелязани по-рано днес две палатки и шерпите се придвижваха натам, за да видят какво има вътре, предава bTV.

Това е последната информация от екипа на алпиниста, който обобщава данните от спасителната акция в Хималаите. Деян Петков, част от Ситуационния център в София, отрече информацията за палатка в Лагер 3, която по-рано се появи. По думите му това означава, че или алпинистът я е взел със себе си надолу, или е била издухана от вятъра.

Хеликоптерите са успели добре да огледат пространството. Някои от шерпите ще останат в Лагер 2, а други ще се насочат към Лагер 3. Петков добави, че до момента времето в планината е позволявало бързо вървене по височина.

При добро време утре спасителите ще се опитат да достигнат и до върха, който се намира на 8027 метра, информира "Дневник".

Направена е сателитна снимка (нова) на района, но засега няма да се ползва от спасителите, защото може да ги обърка поради множеството обекти, които се виждат на нея.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай