Откриха мъртъв 7-годишния Джулиан

Откриха мъртъв 7-годишния Джулиан | StandartNews.com

Седемгодишният Джулиан Кадман, който беше в неизвестност след терористичното нападение с микробус в Барселона от четвъртък, е бил убит при атаката. Това съобщиха в Туитър от спешното отделение в каталунската столица. ""Идентифицирани са още 3 жертви: 1 австралйско момче (също с британска националност), 1 италиански гражданин, 1 белгийски", се казва в информацията.

Семейството на Джулиан поиска от британските власти информация за състоянието му, след като стана ясно, че то е било разделено от майка му, която е тежко пострадала в атентата. Първа помощ й оказал аптекар мюсюлманин - Фуад Бакали, когото Джом Кадман, въпреки страшните болки, попитала първо къде е момчето й. "Той ще е окей", опитал да я успокои аптекарят, който приютил в аптеката около 50 души, и я покрил с бялата си престилка.

Майката на Джулиан е с два счупени крака, контузия в гръбнака и сериозна рана на главата.

Английските медии предполагат, че турист от Бирмингам - Хари Атуъл, може би е успокоявал мъртвия Джулиан в последните му мигове. Той е сниман как е коленичил пред тялото на 7-8-годишно момченце насред ужаса и паниката на "Лас Рамблас". Наблизо лежи по гръб жена, за която се предполага, че е майката на момчето.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай