САЩ подкрепиха Македония за ЕС и НАТО

САЩ подкрепиха Македония за ЕС и НАТО | StandartNews.com

Държавният департамент на САЩ безрезервно подкрепя евроатлантическото бъдеще на Македония, след като страната получи препоръка от Европейската комисия за започване на преговори за членство в Европейския съюз. На въпрос как Вашингтон оценява усилията на новото македонско правителство за по-дълбоки реформи и демократизация на обществото,

Държавният департамент заяви, че Съединените щати продължават да работят с Македония по тези предизвикателства. "Работим с правителството за осъществяването на съдебните реформи и върховенството на закона, свободата на медиите и отговорното управление. Съединените щати остават верен приятел и партньор на Македония и подкрепяме евроатлантическото бъдеще на страната", съобщи Държавният департамент.

В същото време Вашингтон подкрепя силно и подновените разговори под егидата на ООН по спора за името на Македония и очакват разрешаването на тази дългогодишна причина за раздори между Гърция и Македония. "Насърчаваме двете страни да демонстрират необходимата гъвкавост и креативност, за да намерят взаимно приемливо решение в интерес на сигурността, икономическото развитие и мира в региона", се казва в изявление на Държавния департамент.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай