Пеевски към Цветанов: Имайте срам

Пеевски към Цветанов: Имайте срам | StandartNews.com

София. Депутатът от ДПС Делян Пеевски се обърна остро към бившия вътрешен министър Цветан Цветанов от парламентарната трибуна във втория работен ден на новото Народно събрание. "Г-н Цветанов, погледнете ме в очите - имате ли срам. Първо ще дадете обяснения за СРС-тата и подслушванията, уведомихте ли комисиите, когато го правихте? Искам отговор, имайте срам".

Повод за атаката стана изказването на Цветанов, че БСП, ДПС и "Атака" са създали негласен съюз, който действа в единомислие, и че това представлява подмяна на вота на избирателите. "Вие ли ще ми говорите за договорки", контрира Пеевски.

В отговор Цветан Цветанов му напомни за клипа от предизборната кампания на ДПС, на който Пеевски беше заснет да пита симпатизантите си в Крън: "Страхуваше ли ви ГЕРБ?". "Нас не ни е страх от вас", заяви той към депутата от ДПС. Цветанов заяви, че очаква с нетърпение повдигането на обвинения за подслушванията. "Няма нищо, което да е доказано", заяви той.

Спорът избухна в пленарната зала заради състава на временната правна комисия в парламента и аферата с подслушванията. ГЕРБ поиска депутатите в нея да са разпределени на пропорционален принцип според големината на парламентарните групи. И така бившите управляващи да имат мнозинство.

Временната комисия по правните въпроси бе съставена на паритетен принцип, като всяка група има по трима членове, реши парламентът. А ГЕРБ-ерите я бойкотираха и не излъчиха представители. Председател на комисията стана зам.-шефът на парламента Христо Бисеров (ДПС). От страна на БСП в нея участват другата заместничка на Миков - Мая Манолова, Янаки Стоилов и Младен Червеняков. От ДПС предложиха за членове Четин Казак и Хамид Хамид, а от "Атака" - Явор Нотев, Павел Шопов и Петър Петров. Общо 135 депутати участваха в гласуването, като от тях 130 бяха "за", а 5 от ГЕРБ - "против".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай